Interaktivna Smart Tabla


U skoli stranih jezika Kodi imate mogucnost da ucite strani jezik uz pomoc interaktivne table.

Opsirnije o primeni interaktivne table u nastavi stranih jezika

Razvoj tehnologije je imao veliki uticaj na sve sfere života pa je tako savremena tehnologija postala i deo učionice. U nastavu je uključena  interaktivna SMART tabla koja je donela puno novina u načinu predavanja a i učenja. Frontalni tip nastave je postepeno prešao u saradnički koji podržava aktivnu ulogu učenika. Interaktivna tabla poboljšava kvalitet nastave, svojim karakteristikama ona, između ostalog, omogućava prikaz video-zapisa različitih formata i fotografija u velikoj rezoluciji, primenu velikog broja edukativnih softvera, uređivanje dokumenata na licu mestu primenom različitih softverskih aplikacija.

 Prednosti interaktivne SMART table

 → angažovanje svih čula u procesu sticanja novih znanja 

 → motiviše učenike da se uključe u nastavu

→ pri učenju stranih jezika omogućava bolju komunikaciju

→ kod učenika se razvija apstraktno mišljenje i individualno napredovanje u sticanju znanja.  

→ dinamičnija i efikasnija nastava

Interaktivna SMART tabla se koristi u nastavi kao nadogradnja formalnog obrazovanja, što znači da se primenjuje kao sredstvo koje upotpunjuje standardni čas.

Mogucnosti interaktivne table u nastavi stranih jezika 

Interaktivna tabla pruza bezbroj mogucnosti da se cas upotpuni digitalnim materijalom. Sada vodeci svetski izdavaci knjiga, koje koristimo u skoli stranih jezika Kodi, nude uz udzbenike i digitalni materijal u skladu sa programom koji koristimo u nastavi. Predavaci i sami kreiraju svoj materijal za interaktivnu tablu. Tako da je moguce gledati video uz pauziranje, dopunjavanje tekstom, zaokruzivanje odredjenih elemenata. Moguce je igrati igrice koje su kreirane da se na taj nacin vezba odredjena jezicka jedinica koja se obradjuje u tom trenutku. Postoji mogucnost i crtanja, pisanja, dopune teksta, virtuelne ture grada, i jos puno toga. Sve ovo cini casove zanimljivijim, drzi paznju, i povecava motivaciju za ucenjem.

Za vise informacija pozovite 064/ 571 65 25 ili nas posetite. Nalazimo se u ulici Todora Toze Jovanovica 1 na Novom Naselju KONTAKT